Naar wisselkoersen.nl

Wisselkoersen widget Windows 7

Belabberde Euro

Als je in Hong Kong zit waar ze in Hong Kong dollars betalen en je spaargeld in Nederland op de bank staat, worden grote wisselkoersfluctuaties ineens relevant. Sinds 10 mei is de Euro zo’n 5% minder waard geworden. En mijn spaargeld dus effectief ook! Er zitten nu zo’n 9.5 HKD in 1 EUR. Dat betekent dat een BigMac menu hier nu wel 29 HKD = 3,05 Euro kost! Sommige dingen zijn nu eenmaal duurder hier dan in Europa, zoals supermarkt voer. Andere dingen zijn weer veel goedkoper, zoals buiten de deur eten. Zoals eerder gezegd, personeel kost hier niet zo veel. De schoonmaakster kost 100 HKD = 10,50 Euro voor twee uur. In tegenstelling tot mijn verwachting zijn mobiele telefoons hier duurder dan in Nederland. Nog ff wachten dus met die nieuwe iPhone 4, HTC Desire of Nokia N900.
In plaats van www.wisselkoersen.nl is de desktop widget van Windows 7 een stuk makkelijker.

Back to the future

Bewaar je ook fijne herinneringen aan de arcade games die je vroeger speelde? Speelkasten met een of twee knuppeltjes waarmee je het packmannetje door zijn doolhof leidde? Ik wel. Dat is dan ook een van de redenen waarom ik de oude home computers zoals Commodore 64, ZX Spectrum, MSX en dergelijke uit de jaren 80 verzamel. Maar sinds kort is er een moderne versie van de oude kast te koop, met de traditionele spellen. Voor meer informatie zie de website van mijn buurman: Retro Space.

Naar Ryanair.com

Net voor 130 euro een retourtje Barcelona geboekt om binnenkort mijn vriendin op te zoeken die daar dan aan het werk is. Na het monitoren van de prijzen op vergelijkingssites zoals vliegwinkel.nl en cheaptickets, die afgelopen week nog omlaag gingen, maar deze week ineens sterk omhoog, werd ik aangeraden direct op ryanair.com te kijken. Daar waren de tickets 50 euro goedkoper, met nog gunstiger vertrektijden ook…