Naar de Golden Computer Arcade

De hemel voor de ware computer nerd, de Golden Computer Arcade bij metrostation Sham Shui Po:

Bekijk grotere foto
Verrassend genoeg vindt je in dit enigzins vervallen pand met verlepte neon uithangborden het nieuwste van het nieuwste op computergebied. Hier geen afgeprijsde rommel van meer dan een jaar oud, zoals bij de MyCom of Dixons. Een doolhof van kleine en grotere winkeltjes met moederborden, videokaarten, muizen, toetsenboden, spelletjes, 1000-en kabeltjes voor allerlei doeleinden tegen goede / eerlijke prijzen. Na hier een aantal keer geweest te zijn voor het in elkaar zetten van een eigen PC (harddisks en geheugen had ik meegenomen uit NL, maar de rest (behuizing, DVD player, moederbord) was te groot) vond ik de laatste keer weer een hele andere afdeling met een totaal ander assortiment (laptops en netbooks).

Naar Ikea

Na vastgesteld te hebben dat je met twee toch echt meer kastruimte nodig hebt dan met één, vandaag een kledingkast laten bezorgen die we zondag hadden uitgekozen. Ook in Hong Kong is de makkelijkste plek om aan een kledingkast te komen de Ikea. Verrassend genoeg is de Ikea in Hong Kong bijna hetzelfde als de Ikea in Eindhoven (mijn referentie Ikea). Alleen wat kleiner, maar even duur en hetzelfde assortiment, tot de planten en de Zweedse gehakt balletjes aan toe. Hun branding strategie is misschien iets anders:

Ikea voor Hong Kongese woningen

Aangezien mensen (uurloon) hier niets kosten, zetten ze het voor 10% van het aankoopbedrag ook nog in elkaar. Ik dacht daar echter geen trek in te hebben, waarop ze, me vreemd aankijkend, explicitiet op de bestelbon hebben verklaard “Customer will assemble”. Vandaag erg spijt van gehad, want helemaal leeg gezweet, hoewel ik de PAX kast natuurlijk wel in elkaar heb gekregen! Ach, ik zat anders toch maar werkloos thuis, ofzoiets…

Naar de Sin Wah Chinese supermarkt

Na er al jaren langs the fietsen ben ik vandaag voor het eerst een kijkje gaan nemen in de chinese supermarkt Sin Wah op de Kleine berg.  Onder de ‘toko’s’ is dit toch zeker de grootste die ik ooit heb gezien. Het is een volledige supermarkt (de naam zegt het al) met producten uit veel verschillende aziatische landen. Ook heb ik Surinaamse garnaaltjes in het schap zien liggen, hetgeen me doet vermoeden dat ze zich niet beperken tot aziatische producten. Ik heb er chili saus gekocht, die als ik me niet vergis dezelfde is als die ik een aantal maanden geleden in Southampton op een Vietnamese loempia heb gegeten (en die toen in ieder geval lekker genoeg was om het uiterlijk van de fles the onthouden).