Weg uit het warme weer, terug naar de roots (voor even)

Het is al weer even geleden dat ik hier iets heb geschreven. Niet omdat ik een saai leven heb, maar misschien meer omdat ik het te druk had met andere dingen. In de tussentijd Heb ik weer veel van Hong Kong gezien: Sai Kung (inclusief delen van de erg mooie Sai Kung parken, (delen van) de Hong Kong trail etc. Hong Kong is echt een hiking paradijs. Foto’s volgend misschien later nog.

Maar nu NL. De overgang van 15+ naar -5 graden C was niet gemakkelijk, maar in december was ik weer even in Nederland. De sneeuw leverde mooie en verrassende paatjes op, vooral als je daar in het wild papegaaien (!) in ziet verkleumen. Slot Zuylen in Oud Zuilen bij Maarssen had een speciale en erg interessante kerst rondleiding. Hoewel het niet is toegestaan binnen foto’s te maken, spreken de plaatjes van de buitenkant voor zich.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

Naar Hong Kong Park en z’n tea house

Afgelopen donderdag 1 juli was een feestdag (onafhankelijkheid van Engeland en reunie met China) en het warme weer leek een uitstekende reden om naar het park te gaan. Een park betekent buiten, en buiten betekent warm, in dit geval heel warm. Het is veel verstandiger bij warm weer te gaan winkelen. In een mall is het tenminste koel.

Anyway. Als je er niet kunt bouwen, maken we er maar een park van. Dat is zo’n beetje de reden van het bestaan van het Hong Kong park. Dit stukje van Hong Kong heeft smalle steile paden omhoog, een met Burger’s Zoo vergelijkbare volière, fontijnen, vijvers en een restaurant en thee huis. Midden tussen de wolkenkrabbers.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

Hoewel geen traditioneel theehuis, werd de thee wel geserveerd zoals het moest. Ik heb wel eens eerder van die super kleine theepotjes gezien, en dacht altijd dat dat voor kinderen was. Blijkbaar dient goede thee als volgt klaargemaakt te worden: schenk water in het kleine theepotje waar de thee bladeren in zitten. Schenk het dan meteen in een andere kom, waar het kan worden bewaard voordat het in de thee kom waar je uit drinkt wordt gegoten. Het scheiden van de thee bladeren en de thee voorkomt dat de thee die later gedronken wordt veel sterker is dan de eerste thee. Zit wel wat in. Je kunt wel rommelen met een thee ei of (barbaars) theezakje, maar dit heeft wel wat.