Aapjes kijken in het wild

Wie had gedacht dat er in Hong Kong wilde apen rondlopen? Ik niet. Ik dacht ooit stad, stad, en nog eens stad, Ik zie steeds vaker dat dat niet klopt. Hong Kong heeft een hoop mooie landschappen. Op 10 minuten per minibus van Tsuen Wan, een suburb van pak-m-beet 1 miljoen mensen, ligt een waterreservoir. Je kunt theoretisch in een uurtje rond het reservoir lopen, maar als je de tijd neemt om van de (Makake) apen en het landschap te genieten kun je er ook 4 uur over doen, zonder de stad om je heen.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.


Het bordje zei “Niet staren naar de apen”:

Sightseeing in Hong Kong

Met Wim deze dagen Hong Kong gaan verkennen: woensdag naar de Peak gelopen (hoogste punt van Hong Kong Island). Ondanks de harde (maar warme!) wind (Typhoon warning level 3) en enigzins “hazy”, na de zware inspanning toch genoten van het schitterende uitzicht over HK Island en Kowloon. De Typhoon waarschuwingen lopen hier van T1 naar T3 naar T8. T8 is het zwaarst en legt het leven in Hong Kong praktisch plat (werkgevers moeten dan vrij geven). Beetje vreemde codering, want 8 is een geluksgetal in de Chineese traditie.

Gisteren een traditioneel Hakka dorp / museum in Tsuen Wan gezien dat helaas na de restauratie iets minder authentiek overkwam dan op de foto’s in de bijbehorende tentoonstelling. De poging om de hoogste piek van Hong Kong (rond 1000m, in de new territories) te bewandelen strandde nadat het toch wel erg hard begon te regenen. Later zagen we op TV dat de Typhoon waarschuwing was ingetrokken en er nu een regen waarschuwing was (Black rain, wat er zeg maar op neer komt dat de hemel naar beneden komt en waar ze adviseren niet naar buiten te gaan – ook een vrije dag als dat ’s ochtend gebeurt).

Vandaag lijkt het weer beter en gaan we op Lantau Island (waar ook de luchthaven aan ligt) het buddha beeld zien (het grootste ter wereld) en met een beetje geluk de kabelbaan terug nemen.