Naar Hong Kong Park en z’n tea house

Afgelopen donderdag 1 juli was een feestdag (onafhankelijkheid van Engeland en reunie met China) en het warme weer leek een uitstekende reden om naar het park te gaan. Een park betekent buiten, en buiten betekent warm, in dit geval heel warm. Het is veel verstandiger bij warm weer te gaan winkelen. In een mall is het tenminste koel.

Anyway. Als je er niet kunt bouwen, maken we er maar een park van. Dat is zo’n beetje de reden van het bestaan van het Hong Kong park. Dit stukje van Hong Kong heeft smalle steile paden omhoog, een met Burger’s Zoo vergelijkbare volière, fontijnen, vijvers en een restaurant en thee huis. Midden tussen de wolkenkrabbers.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

Hoewel geen traditioneel theehuis, werd de thee wel geserveerd zoals het moest. Ik heb wel eens eerder van die super kleine theepotjes gezien, en dacht altijd dat dat voor kinderen was. Blijkbaar dient goede thee als volgt klaargemaakt te worden: schenk water in het kleine theepotje waar de thee bladeren in zitten. Schenk het dan meteen in een andere kom, waar het kan worden bewaard voordat het in de thee kom waar je uit drinkt wordt gegoten. Het scheiden van de thee bladeren en de thee voorkomt dat de thee die later gedronken wordt veel sterker is dan de eerste thee. Zit wel wat in. Je kunt wel rommelen met een thee ei of (barbaars) theezakje, maar dit heeft wel wat.

Naar Luk Yu Tea House

Geluncht in een traditioneel Tea House: Thee met eten bestaand uit allerlei kleine hapjes. Het Luc Yu Tea House in Central is een van de weinige met nog een authentieke inrichting. Veel Cantonese restaurants hebben een massale opzet, met veel, heel veel ronde tafels voor 6-12 personen. Ook daar krijg je thee, maar dan wel de gratis goedkope bocht met ondefinieerbare smaak. De porties worden dan geserveer in het midden van de tafel op een draaibaar of zelfs automatisch draaiend plateau. Iedereen pakt wat ie wil. Heel anders dan de opzet in dit Tea House.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.