Een andere kant van Hong Kong

De traditionele beelden van Hong Kong zijn de nauwe straten, neon borden en veel, heel veel mensen. Aan de andere kant heeft Hong Kong stiekem een hoop heuvels en groen en daarmee goede hiking mogelijkheden op metro-afstand. Hier wat recente plaatjes.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

Sightseeing in Hong Kong

Met Wim deze dagen Hong Kong gaan verkennen: woensdag naar de Peak gelopen (hoogste punt van Hong Kong Island). Ondanks de harde (maar warme!) wind (Typhoon warning level 3) en enigzins “hazy”, na de zware inspanning toch genoten van het schitterende uitzicht over HK Island en Kowloon. De Typhoon waarschuwingen lopen hier van T1 naar T3 naar T8. T8 is het zwaarst en legt het leven in Hong Kong praktisch plat (werkgevers moeten dan vrij geven). Beetje vreemde codering, want 8 is een geluksgetal in de Chineese traditie.

Gisteren een traditioneel Hakka dorp / museum in Tsuen Wan gezien dat helaas na de restauratie iets minder authentiek overkwam dan op de foto’s in de bijbehorende tentoonstelling. De poging om de hoogste piek van Hong Kong (rond 1000m, in de new territories) te bewandelen strandde nadat het toch wel erg hard begon te regenen. Later zagen we op TV dat de Typhoon waarschuwing was ingetrokken en er nu een regen waarschuwing was (Black rain, wat er zeg maar op neer komt dat de hemel naar beneden komt en waar ze adviseren niet naar buiten te gaan – ook een vrije dag als dat ’s ochtend gebeurt).

Vandaag lijkt het weer beter en gaan we op Lantau Island (waar ook de luchthaven aan ligt) het buddha beeld zien (het grootste ter wereld) en met een beetje geluk de kabelbaan terug nemen.