Naar huis, naar Ma Wan

We mogen dan wel al enige tijd in Park Island op Ma Wan wonen, het heeft even geduurd voordat ik er achter kwam dat dit eilandje twee wat minder duidelijke attracties biedt. Ik wist al dat hier ieder weekend veel mensen naar toe komen voor het themapark “Noah’s Ark” en het er naast gelegen strand. Het strand is echter ook uitermate populair voor bruidsparen die hier hun pre-wedding fotos maken (ik weet niet hoe je pre-wedding makkelijk vertaald). Het komt niet zelden voor dat er drie paren tegelijk om een mooi plekje op het strand vechten. Reden: De brug tussen Ma Wan en Tsing Yi, onderdeel van de Lantau Link van het vaste land naar het grotere eiland Lantau, genaamd de Tsing Ma Bridge. Deze brug is met 1377 meter de zes na grootste brug ter wereld qua overspanning. Het is de enige brug in de top tien die ook rail transport (Metro) faciliteert. Alle bruidsparen willen op het strand met de brug op de achtergrond op de foto. Het zou niet helemaal mijn smaak zijn, maar goed…

De andere attractie is iets dubieuzer, maar ik vind het wel interessant om te zien. Ma Wan was vroeger een visserseilandje met een dorpje en haventje aan een kant van het eiland. Het oorspronkelijke dorpje paste niet in de bouwplannen voor Park Island (de torenflatwijk waar ik nu woon en die nu het grootste deel van het eiland in beslag neemt). Voor de dorpelingen werd een nieuwe laagbouw wijk naast Park Island gebouwd. De bewoners werden uitgekocht en het oude dorpje vrijwel geheel ontruimd (gezien sommige teksten op muren niet altijd geheel vrijwillig). Het is nog niet gesloopt en je kunt er nog doorheen lopen en hier en daar naar binnen kijken. Het haventje is nog intensief in gebruik. Het geheel doet surrealistisch aan.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

Naar Hong Kong (nu echt)

Ik heb het even heel druk gehad met de voorbereidingen – ik had toch even wat meer spullen op te slaan / weg te gooien dan gedacht – maar uiteindelijk ben ik na een iets vertraagde vlucht van ruim 11 uur toch in  Hong Kong aangekomen.

En ik woon dus nu hier, op de 8e verdieping in een van de 31 woontorens met 31 verdiepingen met nog ongeveer 19.000 mensen (schat ik). Uitzicht op een ‘binnentuin’, drie fitnessclubs, drie zwembaden en een strand op loopafstand, en, wat hier vrij zeldzaam schijnt te zijn, wakker worden met het geluid van de vogels buiten. Het is net vakantie…