Naar Marion Crepes in Metro Plaza, Kwai Fong

Eten en vooral lunch is erg belangrijk voor Hongkongezen. Boterhammetjes zijn taboe. Een grote kom noedelsoep is meer standaard. Toch is ook westers voedsel als lunch in opkomst en veel wat middelmatig geprijsde restaurants serveren spaghetti als lunch vanaf 45 HKD (4 euro). Ook de meer creatieve keuken lijkt populair te worden. Vandaag geniet ik in Marion Crepes van een Japanese curry with mayonaise, cheese & hamburger crepe roll… als je je daar weinig bij kunt voorstellen, hier onder een plaatje.

image

Volgens de menukaart

image

Wat ik kreeg

Naar een Hong Kongs “wedding banquet”

Afgelopen zondag avond voor het eerst naar een ‘wedding banquet’ geweest. Esther, een collega van Andrea ging trouwen met Patrick. Het festijn begon om 8 uur met een kans om met het paar op de foto te gaan. Blijkbaar was er daarvoor vanaf vijf uur gelegenheid tot het spelen van Mahjong, maar wij waren er vanaf 20.30. Toen rond 9 uur iedereen aanwezig was kwam het bruidspaar (inmiddels verkleed en in hun trouw outfit) binnen voor de ceremonie. De ceremonie vond terplekke plaats en na ontroerende speeches van broer en zus en van Esther en Patrick (helaas allen grotendeels in het Cantonees), werd er gegeten. Halverwege ging het paar de zaal rond (in weer een andere outfit) om iedereen de kans te geven hen te feliciteren. Om 23.30 ging iedereen weer naar huis. Een leuke en interessante ervaring!

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

In de pan voor een zoete dadel Curry, of zoiets

Vandaag zitten rommelen in de keuken en wat semi-willekeurige dingen bij elkaar gegooid. Uiteindelijk was het best lekker (al zeg ik het zelf) en voor herhaling vatbaar. Hoewel ik voor twee/driepersonen had gekookt had ik het in m’n eentje op, voor ik een foto kon maken (Andrea is voor haar werk in Berlijn…). Ingedienten in volgorde van toevoegen:

  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel Kurkuma
  • 10 gewelde gedroogde dadels met water waarin ze geweld hebben
  • wat rozemarijn, oregano, basilicum en zwarte peper
  • 1 theelepel black bean sause (heet spul)
  • 2 aardappelen
  • een paar kappertjes
  • pakje Cocosmelk

Zachtjes bakken en koken tot de aardappelen half zacht zijn en serveren met witte rijst.

Naar Luk Yu Tea House

Geluncht in een traditioneel Tea House: Thee met eten bestaand uit allerlei kleine hapjes. Het Luc Yu Tea House in Central is een van de weinige met nog een authentieke inrichting. Veel Cantonese restaurants hebben een massale opzet, met veel, heel veel ronde tafels voor 6-12 personen. Ook daar krijg je thee, maar dan wel de gratis goedkope bocht met ondefinieerbare smaak. De porties worden dan geserveer in het midden van de tafel op een draaibaar of zelfs automatisch draaiend plateau. Iedereen pakt wat ie wil. Heel anders dan de opzet in dit Tea House.

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

Naar de Twaalf Heeren

Donderdag avond in 2 uur en 15 minuten van Amsterdam naar Rotterdam. Normaal kan dat sneller. Dit keer kwam het niet door de vertragingen van de NS, maar doordat ik uit automatisme in de trein naar Eindhoven was gestapt en er pas na Utrecht achter kwam. Toen ik om 20.00 uur eindelijk aankwam was de hazerug al besteld en niet veel later kon ik het sappige stukje vlees met lekkere stamppot, stoofpeertje en rode kool verorberen. Het gezelschap warin dat gebeurde was natuurlijk nog veel belangrijker, maar naar de Twaalf Heeren (vlak buiten station Rotterdam aan de ‘niet centrum zijde’) wil ik nog wel eens met ze terug.

Naar eetcafé ‘Skek

Na een dag hard werken aan het IJ, lopend over de glibberige stoep, door de barre kou naar ‘Skek aan het begin van de Zeedijk in Amsterdam. Aldaar hebben we na lang wachten als vooraf een creatief gevulde zalmrol gedeeld. Na nog veel langer kwamen eindelijk de hoofdgerechten: een hambuger en een stoofschotel met Belgisch bier en ‘niet standaard’ stamppot (ik ben vergeten welke groente, maar het was in ieder geval niet standaard). De stoofschotel was erg lekker en de hamburger ook niet slecht, maar met e13,50 aan de dure kant bevonden (zeker vergeleken met wat je in de Verlenging in Eindhoven krijgt voor minder en met de stoofschotel die even duur was). Uiteindelijk was het het wachten waard, en ook wel een plek om te onthouden voor een volgende keer. Laten we maar aannemen dat het lange wachten een incident was, en, zoals de bediende zei, te maken had met de ‘nieuwe kaart’.

Naar lunchroom Miss Diverso

Vandaag gelunched in de Miss Diverso in Eindhoven (Kleine Berg). Een kleine stijlvol ingerichte lunchroom (ik weet niet of ze ’s avonds een dinerkaart hebben). Hoewel erg duur (9,50 euro voor een sandwitch of ‘tosti’) wel erg lekker en mooi gepresenteerd. De tosti was meer lekker belegd speciaal brood bedekt met een plak gesmolten kaas. Het was een aardige ervaring, in de trand van ‘een lekkere nieuwe ervaring voor de zaterdag middag’.