Naar de 80s & 90s party in de Effenaar

Vroeger kwam ik nog wel eens in de effenaar. Tegenwoordig eigenlijk zelden. Zaterdag de 10e waren we met z’n vijven bij het 80s en 90s feest. Met daarna ook nog andere bekenden. En een hoop herkenbare muziek. Best geinig om die house/dance weer eens te horen. En de beelden van The A-team, MacGyver, de Fabeltjeskrant en alle andere dingen die je herinneren aan de 80s of 90s. Het was een bijzonder geslaagde avond waar ik voor het eerst in lange tijd eens lekker heb gedanst. Ook de hoofdpijn de volgende ochtend herinnerde me aan de 90s.

Naar het stemhokje

Hoewel bijna 50% van de Nederlandse bevolking me niet vergezelde, ben ik toch maar gaan stemmen. Niet omdat ik zo’n sterke politieke voorkeur heb, maar omdat ik zie dat we welvaren bij een stabiel politiek klimaat. En mijn stem moet daaraan bijdragen. Zolang we elkaar respecteren en waarderen dat we niet allemaal hetzelfde zijn, komt het allemaal wel goed. En linkse rethoriek of rechtse rethoriek, I don’t f_cking care!

Naar het PSV stadion

Vanavond voor het eerst naar een voetbalwedstrijd geweest, en wel PSV-HSV. Erg leuk om eens mee te maken. Gelukkig werd er gewonnen. Helaast niet met genoeg marge om naar de volgende ronde te gaan. Jammer van de ogenschijnlijk slechte scheidsrechter die in het begin van de tweede helft onnodig een tweede gele kaart gaf. Veel spectakel en sensatie, maar geen herhalingen… en toch echt heel erg voor herhaling vatbaar.

Niet naar Bike Shop Eindhoven

Vandaag op weg van Strijp naar de High Tech Campus begaf de trapper van mijn fiets het. Het pennetje waarmee die normaal vastzit zat los, waardoor fietsen erg vervelend was. Gelukkig was er een fietsenmaker onderweg, dacht ik. Ik ging naar binnen en legde het probleem uit. “Dat is een heel oud systeem”, ja dat weet ik, het pennetje zit los, “die moet bijgevijld worden, dat lukt niet meer vandaag, dat wordt morgen op z’n vroegst”, ik ben onderweg met de fiets ergens heen, “dan kunnen we u niet helpen”, het moet alleen maar even vast getikt worden met een hamer, “dan gaat het stuk”, dat geeft niet; het is al stuk, kan ik dan een hamer lenen zodat ik het zelf kan vast tikken, “dat kunnen we niet direct repareren, en bovendien lenen we geen gereedschap uit” . Bedankt Bike Shop!

Naar het Philips Gloeilampenfabriekje anno 1891

Hoewel ik al vele jaren in Eindhoven woon, was het er nooit van gekomen om de oerbron van Eindhovens glorie, het eerste gloeilampenfabriekje van Philips, te bezoeken. Vandaag kwam het er toch van. In een één uur durende rondleiding, door een kundige rondleider werd ons alles duidelijk over hoe Gerard en Anton Philips in Eindhoven zijn gestart en hoe ze door innovatie en sterke marketing/sales hun familiebedrijf groot hebben gemaakt. Ook wordt de hele technieke achter de gloeilamp uitgelegd. Best interessant allemaal, maar jammer dat het niet in het Engels kon (en dat men daar zelfs redelijk onvriendelijk over deed). Een beetje vreemd voor een zeer internationaal bedrijf. Het kon de pret niet drukken. Ik ben bij dat ik dit nu eindelijk van mijn lijstje “Things to do when you are in Eindhoven” kan afschrijven (en ja, het hoort echt op dat lijstje!). In hetzelfde gebouw zit ook nog een lichtkunstmuseum, dat we dit keer niet hebben gezien. Volgende keer misschien.

Naar Avatar in service bioscoop Zien

Vanavond heb ik voor de tweede keer Avatar gezien, en het zal vast niet de laatste keer zijn, alhoewel wel in de bioscoop. Wederom was het een schitterende film en voegt de 3D veel toe! Dit keer had ik minder last van vermoeide ogen tijdens het kijken. In service bioscoop ‘Zien’ gebruiken ze andere brilletjes dan in Pathe. In Pathe hebben ze brilletjes met een sensor en een batterijtje. In Zien hebben ze brilletjes met gepolariseerde glazen (als ik me niet vergis). Ik zie geen verschil! Aangezien dat brilletje een stuk lichter is dan de brilletjes van Pathe heeft dit toch echt de voorkeur. Het leuke aan Zien is dat het een service bioscoop is, wat betekent dat je tijdens de film eten en drinken kunt bestellen (en dat je bijzonder veel beenruimte hebt, wat voor mij erg fijn is).

Naar de Sin Wah Chinese supermarkt

Na er al jaren langs the fietsen ben ik vandaag voor het eerst een kijkje gaan nemen in de chinese supermarkt Sin Wah op de Kleine berg.  Onder de ‘toko’s’ is dit toch zeker de grootste die ik ooit heb gezien. Het is een volledige supermarkt (de naam zegt het al) met producten uit veel verschillende aziatische landen. Ook heb ik Surinaamse garnaaltjes in het schap zien liggen, hetgeen me doet vermoeden dat ze zich niet beperken tot aziatische producten. Ik heb er chili saus gekocht, die als ik me niet vergis dezelfde is als die ik een aantal maanden geleden in Southampton op een Vietnamese loempia heb gegeten (en die toen in ieder geval lekker genoeg was om het uiterlijk van de fles the onthouden).

Naar lunchroom Miss Diverso

Vandaag gelunched in de Miss Diverso in Eindhoven (Kleine Berg). Een kleine stijlvol ingerichte lunchroom (ik weet niet of ze ’s avonds een dinerkaart hebben). Hoewel erg duur (9,50 euro voor een sandwitch of ‘tosti’) wel erg lekker en mooi gepresenteerd. De tosti was meer lekker belegd speciaal brood bedekt met een plak gesmolten kaas. Het was een aardige ervaring, in de trand van ‘een lekkere nieuwe ervaring voor de zaterdag middag’.