Naar de Twaalf Heeren

Donderdag avond in 2 uur en 15 minuten van Amsterdam naar Rotterdam. Normaal kan dat sneller. Dit keer kwam het niet door de vertragingen van de NS, maar doordat ik uit automatisme in de trein naar Eindhoven was gestapt en er pas na Utrecht achter kwam. Toen ik om 20.00 uur eindelijk aankwam was de hazerug al besteld en niet veel later kon ik het sappige stukje vlees met lekkere stamppot, stoofpeertje en rode kool verorberen. Het gezelschap warin dat gebeurde was natuurlijk nog veel belangrijker, maar naar de Twaalf Heeren (vlak buiten station Rotterdam aan de ‘niet centrum zijde’) wil ik nog wel eens met ze terug.

Naar eetcafé ‘Skek

Na een dag hard werken aan het IJ, lopend over de glibberige stoep, door de barre kou naar ‘Skek aan het begin van de Zeedijk in Amsterdam. Aldaar hebben we na lang wachten als vooraf een creatief gevulde zalmrol gedeeld. Na nog veel langer kwamen eindelijk de hoofdgerechten: een hambuger en een stoofschotel met Belgisch bier en ‘niet standaard’ stamppot (ik ben vergeten welke groente, maar het was in ieder geval niet standaard). De stoofschotel was erg lekker en de hamburger ook niet slecht, maar met e13,50 aan de dure kant bevonden (zeker vergeleken met wat je in de Verlenging in Eindhoven krijgt voor minder en met de stoofschotel die even duur was). Uiteindelijk was het het wachten waard, en ook wel een plek om te onthouden voor een volgende keer. Laten we maar aannemen dat het lange wachten een incident was, en, zoals de bediende zei, te maken had met de ‘nieuwe kaart’.