Met m’n gebouw?

Boormachine geleend om wat gaatjes te boren, maar nog niet aan toegekomen. Ineens een enorm kabaal in de keuken, waar de schoonmaakster bezig is. “Ze zal toch niet…” Nee, de boormachine staat nog in de woonkamer. De nieuwsgierighied wint en ik ga kijken. Zit een man op de rand van de gevel met een enorme boor gaten te maken in de gevel van de buren. Aan die van mij zit al een grote beugel. Enige tijd later kom ik terug en zie ik dit:

This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player (sorry for that).

You can download the Flash Player from Adobe. Click here to go there.

Blijkbaar hebben ze net een ‘veilige werkplek’ gecreeerd. Zo doen ze dat wel vaker hier. Ik heb geen idee wat ze ermee gaan doen, maar ik neem aan dat ze het nog niet hebben gebruikt omdat het vandaag regent.

Naar Hong Kong (nu echt)

Ik heb het even heel druk gehad met de voorbereidingen – ik had toch even wat meer spullen op te slaan / weg te gooien dan gedacht – maar uiteindelijk ben ik na een iets vertraagde vlucht van ruim 11 uur toch in  Hong Kong aangekomen.

En ik woon dus nu hier, op de 8e verdieping in een van de 31 woontorens met 31 verdiepingen met nog ongeveer 19.000 mensen (schat ik). Uitzicht op een ‘binnentuin’, drie fitnessclubs, drie zwembaden en een strand op loopafstand, en, wat hier vrij zeldzaam schijnt te zijn, wakker worden met het geluid van de vogels buiten. Het is net vakantie…